Web de Teresa Puerto Ferre. Cronologia Historica de la Lengua Valenciana y Lengua Valenciana una lengua suplantada  
•   Principal  •  Descargas  •  Tu Cuenta  •  Foros  •
Autora y artĂ­culos

1.- Titulación Académica

2.-Experiencia Profesional

3.-Publicaciones

4.-Conferencias

5.-100% YouTube

Desmontando el catalanismo, por Teresa Puerto

1.-Lengua Valenciana una lengua suplantada, justificaciĂłn

Teresa Puerto Ferre, CronologĂ­a historica de la Lengua Valenciana

1.-CronologĂ­a HistĂłrica de la Lengua Valenciana, justificaciĂłn

2.-Carta als lectors

3.-Material plagio a Garcia Moya

4.-Lengua Valenciana: SuplantaciĂłn y resistencia , siglos XIX y XX

Teresa Puerto, desmontando el catalanismo

1.-SimĂł Santonja DecĂ  RACV , opiniĂł Cronologia

Desamparados Cabanes y Teresa puert, desmontando el catalanismo

1.-ArtĂ­culo de Amparo Cabanes sobre los repobladores del Reino

2.-Repartiment i Antropinimia, Revista de Filologia valenciana

AUTORES VARIOS

1.- Entrevista Rodriguez Adrados (I)

2.-Entrevista Antonio Ubieto Arteta (LVLS)

ARTICULOS DE GALBIS

Teresa Puerto, desmontando el catalanismo

1.-La mentira de la repoblaciĂłn catalana. AgustĂ­ Galbis

2.- La mala fama catalana, por AgustĂ­ Galbis

3.-Todos los artĂ­culos de AgustĂ­ Galbis

El Temple de Valéncia  (Orden de Montesa)

DIALECTO BARCELONÍ ĂŤ 20 DEFINICIONES.

Lengua catalana, catalan infame e infecto dialecto barceloni

JOAN BELDA LITOGRAFĂŤAS

LitografĂ­as Joan Belda sobre Valencia

VIĂ‘ETAS SATĂŤRICAS

Viñetas teresafreedom.com

IOCUNDA ARS - VIĂ‘ETAS

Menu
icon_home.gif Web-MenShow/Hide content
tree-T.gif Reviews
tree-T.gif Recomiendanos
tree-T.gif enlaza
tree-T.gif Contacto
tree-T.gif Content
tree-T.gif Buscar
tree-T.gif FAQ
tree-L.gif Staff
· Secciones
icon_community.gif DiscusionShow/Hide content
tree-T.gif Foros
tree-T.gif Libro Visitas
tree-L.gif chat
favoritos.gif NoticiasShow/Hide content
tree-T.gif Temas
tree-T.gif enviar noticia
tree-L.gif Archivo de noticias
som_downloads.gif Descargas y EnlacesShow/Hide content
tree-T.gif Descargas
tree-L.gif Enlaces
icon_poll.gif EstadisticasShow/Hide content
tree-T.gif Estadisticas
tree-T.gif Top 10
tree-T.gif Encuestas
tree-L.gif Lista Usuarios
icon_members.gif InformacionShow/Hide content
tree-T.gif Tu cuenta
tree-T.gif Diario
tree-L.gif Gente Online
nuke.gif ComunidadShow/Hide content
tree-T.gif TruZone
tree-T.gif Khakism4
tree-T.gif Songohack
SELECTIVITAT ...ż per a valencianets panolis?
General

SELECTIVITAT ....  ¿per a valencianets panolis?

 

El passat  dia 11 de juny els alumnes valencians de Selectivitat del present curs assistíen a l'examen de "Valencià :Llengua i Literatura II” ( observen vostés la insultant perífrasis imposada per la Universitat catalenciana de VLC  per a evitar  la denominació  històrica de :  “Llengua i Literatura Valenciana” ..) .El text   incloïa un ben “triat”   passage   de l'escritor   catalenciano  Jesús Tusón .
El  paragraf , pura basureta  escrita en el “infame e  infecte dialecte barceloní”, infestat de galicismes i arcaismes  obsolets  (doncs, aquesta, vehicle, veure, sovint, el que, amb,  ..)  era un batistot  envejós contra el poder i triumfo  de l'anglés com a  llengua  “uniformizadora” mundial,  i el seu títol :”Val  mes dedicar  les   hores de catalá a l´estudi de l´anglés”.., venia al cas  d´ eixa nova assignatura  (Educació per a la Ciudadanía)  que la Conselleria  d´Educació   vol impartir en la llengua de Shakespeare  i que el professorat comisariat  vol, evidentment,  que siga en la seua ( el barceloní, clar )  .
El tal Jesús Tusón , un catalenciano  convertit al dogma  fabrino que eixercix  els seus “fidelissats  reals”  en la Universitat  de Barcelona,  es,  per les  dades conegudes ,  un atre més  d'eixos  centenars d'onerosos  “conversos”  que  clama  contra   la possible extinció del “catalaní”   com una d'eixes sis mil llengües en perill de  desaparició  i que d'ací a no res  es voran reduïdes a la mitat.


Clar que,  per la seua   ràbia continguda  contra  l'anglés  - per el seu indiscutible poder  internacional com a llengua vehicular de progrés i  comunicació-   s'endevina també  eixa horrible  frustració que  arrosseguen  tots  estos  conversos del  fabrisme i profesorcetes del   catalaní  front  a  l´espectacular fracas  que  esta tenint  entre la gent jove  tot este proces de   kolonización  i konversión   al timo-dogma  invasor, a  pesar del malbaratament de milers de milions  que  porta  invertits  en l'intent  tot este sanedrí  de  proselitistes revinguts.
I es que ..   no es  donen conte de que , com solia dir el novelista Alvaro Cuqueiro,  “la llengua, per a amar-la, ha de saber a pa tendre”   per a ser  assaborida i deglutida . Eixe ha de  ser  el sabor deliciós  de la triumfadora  llengua anglesa  quan , sense imposició  i per simpatia  voluntaria ,  els jovens  l'amen i l'aprenen sense  ressentiments. Tan distint  i tan distant  del   fabricat  panocho barceloní fabrino que  tan sols  sap a pa dur, a rosegó no comestible  que no hi ha qui ho engulga.  Son dades publicades  en   les mateixes  revistes  del   regim  imperialista  catalaní  que: “el catalá està reculant   entre la gent jove catalana ”, i són un fet indiscutible .  Una evidencia  que deslliga fúries i ressentiments,  com els de Jesus Tusón  en el seu  encartonat text de Selectivitat .
 I no  parlem ya de  l'apoteosic  fracas d'imposició  catalaní   entre la gent jove valenciana  als que  tota esta casta  de politiquets  analfabets  i docents  comissariats pretenen  convertir en    els  “ panolis útils” del seu tocomocho lingüístic ,  els “panolis”  del  seu  incomestible  rosegó  .
M'agraden les paraules del líder Declan Ganley , el líder irlandés  de la Plataforma Liberty  pel NO triunfant  contra la Constitució Europea :”  És tremenda l'arrogància d'alguns líders polítics , la presumpció  que tenen de qu´ells  saben millor que ningú  lo qu´es bo per als atres. ¿Qu´es creuen estos analfabets , que a Irlanda no sabem llegir? .. Es inacceptable ignorar a la gent. “
¿Qu´es creuen tots estos poliquillos ignorants, docents comissariats   i universitats  fidelizades,  que  la joventut valenciana no sap lo qu´es bo per a d´ella,  a pesar dels   textos revinguts d´esta  Selectivitat  mendruga? .

Enviado el martes, 17 de junio a las 23:42:31 por teresa
Anónimo escribió: Re: SELECTIVITAT ...¿ per a valencianets pano (Puntuación 3)
Això mateix... Sra. Teresa... sense comentaris! La que està farcida d'odi és vostè, i encara no sambrem mai els qui no vivim a València ciutat, el per què d'aquest odi. Relament sent del sud del País Valencià tinc més a vore amb gent com el Tuson que amb gent com vosté i realment em fot, perquè hauria de no ser així, però què hi farem! Altra cosa, si ha de meleir el valencià, que vulga o no és català, faça-ho en valencià, guanyarà si més no, credibilitat. Quina llàstima!
2008-06-18 18:53:51
Responder
Anónimo escribió: Re: SELECTIVITAT ...¿ per a valencianets pano (Puntuación 3)
Estic escoltant les seues argumentacions sobre la diferència entre el valencià i el català...i em cauen les barres de la seua argumentació.... per favor, gent com vosté deixen-se de romanços i pseudociències divines i admeten d'una vegada que valencià i català és el mateix. Vostè coneix algú d'Andorra, Tarragona, Tortosa, Eivissa, etc... Deixen ja de fer nosa, per favor!
2008-06-18 19:04:23
Responder
Anónimo escribió: Re: SELECTIVITAT ...¿ per a valencianets pano (Puntuación 3)
http://www.teresafreedom.com/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=14

Fuster, FALANGISTA? HAHAHAHAHAH... que el poble valencià parlava 'patua' i 'defectuoso'... increïble... Per favor, "infame e infecto"... Bé, per favor estudie una miqueta i deixe de dir bestieses i barbaritats. Les seues paraules no estan adobades de prejudicis, qué va! Trist, i gràcies que a vosté no la creu cap persona amb dos dits de cervell...
2008-06-18 19:12:13
Responder
Anónimo escribió: Re: SELECTIVITAT ...¿ per a valencianets pano (Puntuación 3)
Resposta múltiple:

1. Els educats com yo en la democracia més vella d'Europa (UK), defenem la DEMOCRACIA i sabem distinguir entre el totalitarisme nazi_onalista dels nous Senyors Feudals cataláns, i el poble català normal. Els primers només mereixen el nostre menyspreu (mai odi) per la seua enfollida ambició de convertir l'historic Regne de Valencia en una sucursal cuartermundista dels seus hitlerians proyectes imperialistes: dos Guerres Mundials per a acabar en els monstruos totalitaris nazi_onalistes i ara tornen a ressuscitar per a devorar-nos. Una atra cosa es el poble català pla, que només mereix el nostre respecte.

2. Per a la vostra desgracia, les noves generacions heu segut víctimes de la Gran Multinacional de la Mentida editora catalana que, através del seu comissariat infiltrat en instituts i universitat vos ha generat eixe autoodi que vos convertix en esclaus/ felpudo del nazi_onalisme colonialista català que ha triturat la vostra identitat de “Noble Poble Valencià” per a convertir-vos en , com dia Lenin , els “tontos útiles” dels seus negocis millonaris.

3.La Llengua Valenciana és LLENGUA HISTÒRICA en un SEGLE d'OR LITERARI i el catalaní és el “infame i infecte dialecte barceloní” , no perquè ho diga yo, sino perque els seus indiscutibles credencials històrics aixina la consagren com a LLENGUA VALENCIANA. ( si lligen el meu segon llibre : “CRONOLOGA HISTÒRICA de la LLENGUA VALENCIANA” (Diputació de València 2007) vora 400 documents històrics i 700 cites històriques a on posa LLENGUA VALENCIANA. El catalaní MAI podria somiar tindre una cosa igual.

La Romanística rigorosa i científica proclama estes definicions de “dialecte barceloní”( o catalaní actual) :

Padre de la Romanística , y filólogo alemán FredericDiez: "el Provenzal se extiende particularmente en Cataluña”(Grammaire des Langues Romaniques”.Paris. 1874p.3).”Alvernés,gascón,provenzal,languedociano son dialectos romances”

2).Filólog.Meyer Lübke:“el catalan..,que no es mas que un dialecto del Provenzal”(Grammaire des Langues Romanes.Paris.1890.pág.13).

3.Pompeu Fabra:“de los diferentes dialectos.. el catalán se convertirá en una variante más de la lengua occitana reencontrada”(Revista“Oc”.1936).

4.Catalán Pare Batllori,doctor honoris causa por 11 universisades catalanas: "el catalán de Barcelona q. se está enseñando en Valencia,es un dialecto infame e infecto”(discurso en Universidad de Gerona.1.11.1992)

5..Mosen Alcover(1913):”¿Qué derecho tiene el dialecte barceloni .. ante el valenciano?¿no es tal vez crear un centralismo lingüístico”(“GeografiaGral. del Reino de Valencia”.!956)cuando en 1913 se votaban las nuevas "normas fabrinas”de laboratorio

6.Filolec J. Mª Guinot: "prenent com a base per a tota Catalunya la modalitat llingüística de Barcelona,dialecte barceloni”..(“Qüestions de Llengua”.Real Academia.Cult.Valenc. Serie Filologica.1990).

7.Filólogo de la Universidad de la Sorbona(Paris) ,F.Juanto:“fue la imposición politica ..del dialecto barceloní del químico Fabra,traido desde Bilbao por el déspota Prat de la Riba” (1911)(“Faltas ortográficas catalanas”LP.19.06.1997)

Y cientos más.

Los filólogos rigurosos de la ROMANÍSTICA coinciden con estas afirmaciones.

Imitar a Hitler con un expansionismo lingüistico irracional, colonizador e imperialista en las Comunidades de Valencia y Baleares es, además de antidemocrático, ser cómplice de su mismo Genocidio Cultural.

2008-06-18 22:11:58
Responder
Anónimo escribió: Re: SELECTIVITAT ...¿ per a valencianets pano (Puntuación 3)
Respuesta al 3er anónimo :

1.El pobret Joan Fuster era un falangista fascistón que trabajó para Dionisio Ridruejo , Jefe de la Propaganda Franquista en Barcelona.... Luego, mutó al timo-credo marxista, que resultó ser otro embuste, pero le convirtió en el “icono de la izquierda” .

2. Fuster era un pobre acomplejado cuyas teorias baratarias sobre lingüística , sociología y economía eran pura “siensiaficción” y han sido desmontadas, TODAS, porque no tenían ningün fundamento.

3.Trabajó a las órdenes de la (según autodefinición ) “bestia nacionalista Max Canner” y , por orden suya “escribió en dos o tres meses” ese panfletillo de “siensiaficción” de “Nosaltres els valencians” ... ¡¡ históricamente desmontado!! . Esto lo puede leer en una entrevista a Max Canner hecha por “TelExpress” el 30.01.1979.


Estos intelektuales tan versátiles, tan cambiachaquetas, tan amantes de los dogmas TOTALITARIOS .. solo merecen el desprecio de los DEMÓCRATAS
2008-06-18 22:32:36
Responder
Anónimo escribió: Re: SELECTIVITAT ...¿ per a valencianets pano (Puntuación 3)
Podría tombar-li una a una totes les argumentacions que vostè hi posa... totes i cadascuna d'elles tergiversades i extretes de context, com no podria ser d'altra manera. Coneix conceptes com 'codi lingüístic', 'dialecte', 'llengua', 'norma' o 'normalització'... doncs això mateix. No crec que calga que els explique, veritat? Si tant abomina del senyor Fabra, vaja a un diccionari, segons vosté rigorós, el RAE, per exemple i vaja a vore qué diu en l'entrada 'valenciano', aquesta gent també són catalanistes i nazis 'infames e infectos'? O vaja a consultar qualsevola Dicctionary, Thesaurus o Encyclopedia seriosa ... en anglès si se'n refia tant... i mai direm 'shetlandès, londinenc o liverpoolès o bristolès... veritat?- sinó variants de l'anglés d'aquest lloc.
2008-06-19 07:57:10
Responder
Anónimo escribió: Re: SELECTIVITAT ...¿ per a valencianets pano (Puntuación 3)
Mr Anónimo :

Vosté mai podría tombarme ninguna de les meues afirmacións perque están fonamentades + documentades en els millors gramatistes, llingüistes e historiadors d´Espanya i del mon sancer: per contra , observe la limitació de les seues fonts :

Un eixemple ben simple de la seua débil argumentació son donar les “entrades” (entries /accepcións) del Diccionari de la RAE com a “dogma” : ja, ja , falsetat total puix que han variat al llarc dels temps . Li recomane el llibre “La RAE front a la Llengua Valenciana” del Colectiu Valldaura (Lo Rat Penat.1997) que arreplega totes les definicións de la RAE sobre lallengua valenciana i a on queda ben demostrat la hipocresía versatil de les definicións RAE, segons la data o segons els membres que estiguen en la Academia .., unes a favor de la llengua valenciana , atres a favor del catalá. Pertant les definicions de la la RAE no servixen de refencia en absolut: son polítiques. El mateix cas que la AVL (=Akademia antiValenciana de la Lengua ... panocha)

Mes encara : en la página 128 del meu 1er llibre “Lengua Valenciana, una lengua suplantada” pot llegir les paraules de Manuel Alvar, president de la RAE que denuncia la presió asfixiant catalana per a imposar les definición a favor del catalá i en contra de la llengua valenciana: “ menos paquetes-bomba en la Academia hemos recibido de todo:incluso paquetes-bomba orales ... Si en Valencia quieren llamarlo Lengua Valenciana , tiene toto el derecho a hacerlo ” (Las Provincias. 26.10.1991) . Y es el President de la RAE- ¿Está clar? . El terrorisme lingüistic es també TERRORISME.

Li torne a escriure les definicions del dialecte barceloní (=neocatalaní del sigle X):

Padre de la Romanística,filólogo alemánFredericDiez“el(dialecte) Provenzal se extiende particularmente en Cataluña”(Grammaire des Langues Romaniques”.Paris.1874p.3). Alvernés,gascón,provenzal,languedociano son dialectos romances

2).Filólog.Meyer Lübke:“el catalan..,que no es mas que un dialecto del Provenzal”(GrammairedesLanguesRomanes.Paris.1890.pág.13).

3.Pompeu Fabra:“de los diferentes dialectos.. el catalán se convertirá en una variante más de la lengua occitana reencontrada”(Revista“Oc”.1936).

4.Catalán Pare Batllori,doctorhonoris causa por 11universisades catalanas: "el catalán de Barcelona q. se está enseñando en Valencia,es un dialecto infame e infecto”(discurso en Universidad de Gerona.1.11.1992)

5..Mosen Alcover(1913):”¿Qué derecho tiene el dialecte barceloni .. ante el valenciano?¿no es tal vez crear un centralismo lingüístico”(“GeografiaGral.del Reino de Valencia”.!956)cuando en 1913 se votaban las nuevas "normas fabrinas”de laboratorio

6.FilolecJ.MªGuinot: "prenent com a base per a tota Catalunya la modalitat llingüística de Barcelona,dialecte barceloni”..(“Qüestions de Llengua”.Real Academia.Cult.Valenc. Serie Filologica.1990).

7.Filólogo de la Univ.Sorbona(Paris) ,F.Juanto:“fue la imposición politica ..deldialecto barceloní del químico Fabra,traido desde Bilbao por el déspotaPratdelaRiba(1911)(“Faltas ortográficas catalanas”LP.19.06.1997)

Y cientos más.

Vosté NO pot cambiar la historia: encara que s´encabote. Inutilment, per supost!!
All the best.
TERESA
2008-06-19 14:39:07
Responder
Anónimo escribió: Re: SELECTIVITAT ...¿ per a valencianets pano (Puntuación 3)
Això... acabe amb "y cientos más" que li dóna credibilitat a la seua argumentació de defensa del valencià. Veuen fantasmes 'catalanistes' pertot arreu... quina llàstima! I perdone, però dialecte, el que es diu 'dialecte' tots parlem dialecte -manifestació concreta d'una llengua-, i dir que Joanot Martorell o Ausiàs March parlaven valencià i no català...què vol que li diga! O gent com Roís de Corella o Anselm Turmeda, vostè sap d'on vénen? O el mateix Jordi de Sant Jordi o Jaume Roig...; i per què on jo visc diem 'pebrot' i no 'pebrera' igual que a Girona i perquè en zones de la Marina Baixa encara gasten 'aquest' i 'aqueix', i d'on vénen expressions encara vives com el ' tant se m'hi dóna' o 'no m'hi veig' igual que a Tarragona, Barcelona o Mallorca i tants elements lèxics i morfològics que ens uneixen naturalment i d'altres que no, naturalment com en totes les llengües... i això en el nostre cas, abans era pel mossàrab i ara per què, per què han vingut naus espacials? I si a més, tracta de fals -i se'n riu- del RAE, que esperem que crega de diccionaris com el de l'AVL o de l'IEC. Bé, com açò és perdre el temps. Li desitge que ningú l'escolte, que ningú li faça cas i que gent com vosté i els seus amics que la conviden a aquells programes casposos, farcits de prejudicis -com el de aquell de la barba, que a més ni la deixava acabar, perquè ni li interessava el tema, ni l'entenia i a més, tant li feia- , o millor li desitge que continuen dient el mateix perquè ningú els prendrà en cosideració i la història que vosté conta està molt més tergiversada del que diu - i el més trist és que s'ho creu. I finalment, si hem aconseguit unificar un codi per a la nostra llengua, i hem optat per dir 'nosaltres' com a variant estàndard, que clar que és artificiós, com tots els codis lingüístics consensuats per totes les llengues serioses, deixen-se de romanços i utilitzen-lo, si no al final el que fan és riure amb el seu valencianol estrany. Moltes gràcies pel seu temps i fins un altra (o 'fins' també és català i hem d'emprar 'hasta o asta'?)
2008-06-19 16:45:13
Responder
Anónimo escribió:  (Puntuación 5)
2008-06-19 22:35:58
Responder
Anónimo escribió: Re: SELECTIVITAT ...¿ per a valencianets pano (Puntuación 3)
Sorry! But ..

lo de “cientos más” es ya un fet internacionalment demostrat desde la publicació del meu segon llibre “CRONOLOGIA HISTORICA de la LLENGUA VALENCIANA “ (Diputació de Valencia .2007) una edició de lux per la Diputació de Valencia que compila 700 cites históriques de les personalitats mes importants del mon i 400 documents historics a on fica “ Llengua Valenciana” :alli pot vore vosté la página del document historic/literari a on l´autor diu clarament : “estic escrivint en la meua materna Llengua Valenciana” al llarc del segles , més de 500 págines de: Joanot Martorell, Ausias March, Sor Isabel de Villena, Roïç de Corella , Fenollet, Miquel Pereç, Balmanya, Joan Carbonell, Jeroni Amiguet, Sant Vicent Ferrer, etc,.etc..i centenars mes. Fer algo paregut del catalaní sería imposible de trobar : simplement perque NO existix .

Per supost, que el diccionari de la politika-akademia AVL que Zaplanín li va regalar a Jordi Pujol (quan Aznar estava en minoría) no te CAP de credibilitat entre els nombrosos intelectuals valencians de la RACV perque está fabricat pels politko-akademics-AVL a les ordes del privadissim IEC . Començant per la pobra categoria akadémica d´una PePera Presidenta de la AVL : el seu CV fa riure...

Per als intelectuals valencians l´autoritat llingüística (i diccionari) está depositada en la centenaria Real Academia de Cultura Valenciana (RACV) a reventar de Academics-catedratics, filolecs, notaris, novelistes, enginiers, registradors , etc , defesors, tots, de la histórica Llengua Valenciana.

Ya observe que vosté no es llingüiste perque ignora un fet essencial: que les “llengües en contacte produïxen nombrosos préstams llingüistics” . Eixa es l´afinitat qu´explica les similituts lexiques que vosté menciona ; pero son mayors les diferencies que les similituts en el camp lexic entre la Llengua Valenciana i el catalaní.

El lexic de la Llengua Valenciana que parlen els valencians genuins está fantásticament codificat en el Dicicionari Ortografic de la RACV i, en especial , en el “DHIVAM” (=Diccionary Historic del Idioma Valencià Modern) del catedratic e investigador Ricart Garcia Moya a on cada paraula del lexic genuí valencià está respalada per l´autoritat dels nostre Classics i té , historicament, el seus eixemples : el panocho del privadissim diccionari IEC no está respalat per CAP Classic , simplement perque NO els té . Diferencia essencial entre Llengua Valenciana i dialecte barceloní .

La RACV es una entitat OFICIAL i el CV dels seu ACADEMICS es de campanetes :prestigiosament reconeguts internacionalment . El CV dels politko-akademics de la politika-AVL fa riure, ademés de ser comissariat a les ordres del Big Brother catalaní. I lo mateix del PRIVADISSIM IEC.

El pedigrí marca la diferencia.

THANK YOU for your comment !

TERESA
2008-06-19 23:58:59
Responder
Anónimo escribió: Re: SELECTIVITAT ...¿ per a valencianets pano (Puntuación 3)
ànim Teresa. Tu eres una gran filologa i tens tots els coneiximents necessaris per a demostrar tota la mentira catalanista. Gràcies a persones com tu, els catalans i totes les seues mentires seran conegudes pel poble valencià.

Tenim que parar el nazisme-imperialisme català, aixina com el seu terrorisme de Terra Lliure, en la veritat i en documentació com la teua.

VIXCA LO REGNE DE VALÉNCIA I VIXCA LA LLENGUA VALENCIANA
2008-06-20 08:01:51
Responder
Anónimo escribió: Re: SELECTIVITAT ...¿ per a valencianets pano (Puntuación 3)
Que sí, que sí... que tots els nostres clàssics parlaven i escrivien en valencià per generació espontània... ara al segle XIV parlem una llengua que mira! ha nascut... sense tenir res a vore amb la de Tortosa, Lleida, la Franja, etc. Sense ser 'filolec' com vosté escriu, la meua formació em diu que les llengües, les mateixes llengües les configuren els seus dialectes: els constitutius i els consecutius... i que vol que li diga, em crec més les explicacions normals de totes les llengües... que són portades, arrellades i evolucionades en un territori i per uns parlants... i clar que hi ha particularitats, com no, però la diferència rau aquí, una mateixa llengua es manté unida quan entre els seus dialectes s'entenen, i comença la fragmentació quan deixen d'entendre's després de molt de temps. Si vosté, encara que odie i li isquen ronxes, quan sent parlar a gent de Barcelona o Andorra però els entén... què m'està contant de 'filolecs'-m'agradaria saber com fa el femení d'aquest substantiu?, jo diria 'filòlogues' però vist com escriu ja no em refie ...
I pel que fa a la credibilitat i la rigorositat de la RACV... què vol que li diga... per a vostés tota aquella credibilitat... a nosaltres ja ens va bé com estem a les escoles, instituts i universitats que com sap, encara s'estudia Llengua i Literatura Catalana, dins de les quals s'estudien els nostres clàssics, com no pot ser d'altra manera. O García Màrquez s'hauria de llevar de la Literatura Espanyola, o Patrick White de l'anglesa perquè no eren espanyol ni anglés respectivament? Vinga va... siguem seriosos! Així que crec que el seu problema n'és un altre diferent de la lingüística i la filologia... i és el d'un odi furibund introduït a sang i fetge a tot el que sone 'català' que els és la paraula prohibida.
2008-06-20 09:05:23
Responder
Anónimo escribió: Re: SELECTIVITAT ...¿ per a valencianets pano (Puntuación 3)
Anónimo reincidente i super-despistat ( el seu barrejament mental l´impedix categorisar) :

1.Endevine, per la seua manera d´expressarse ( utilisa els mateixos arguments topics qu´els donats pel komissariat-docent d´els meus instituts i universitat ) endevine que vosté forma part de les empobrides generacións eixides d´institus o universitat catalenciana després dels anys ´70 : SENSE EL ESPIRIT CRITIC de les generación rebels dels anys ´60 .= han deglutit les tonteries d´eixe komissariat-docent-LRU , impossat i “fidelissat” per la Patronal Editora Catalanenca obsessionada en matar i Suplantar la Cultura i Llengua Valenciana . Deuria de llegir el meu primer llibre: “LENGUA VALENCIANA, UNA LENGUA SUPLANTADA” (Diputació de Valencia .2006) a on descobrirá de manera documentada eixe procés “d´entrisme leninista” per a la suplantació i extermini de la Llengua Valenciana. Yo el vaig viure , en viu i en directe. El libre es el meu testimoni : 30 anys d´investigació d´hemeroteca .


2. Com a membre del Colectiu Fullana de la Universitat Politécnica de VLC, yo utilise les Normes del Puig que son continuació de la ortografia valenciana del gran filolec Pare Fullana, que va ocupar la Catedra de la Lengua Valenciana en la Universitat de Valencia i rebuje la normativa panocha de la institució privadíssima IEC , es a dir , de la Gran Patronal Editora Nazi_onalista Catalana que es la que, per a prosperar en els seus negocis i omplir la seua bojaca, dona les ordes a la Universitata catalenciana de VLC . Una universitat-PSOEizada , eixida de la “rubbish” LRU (Ley de Reforma Universitaria , PSOE-1983 ) i en mans d´un professorat totalitari , anti-universitari i d´una esquerra-Atapuerca que haguera segut ya expulsada de qualsevol universitat anglosaxona per el seu dogmatisme i acientifisme .. Podría contar-li molt del procediment de selecció d´eixe comissariat –docent .....


3. Els Classics Valencians escrivien , tots , en la “meua materna Llengua Valenciana” :el catalaní en aquell moment NO EXISTIA perque, com ya afirmava el Pare de la Romanística (i de la Llingüística Comparada) Frederic Díez en 1836 :”tots els dialectes catalans eren dialectes del PROVENZAL” y el catalaní no se configura com a llengua mes que fins a 1906, utilisant el dialecte barceloní con a base/referent llingüistica .

Fins al Tratat de Corbeil (125 totes les parles de la Marca Hispanica ( contats Ccatalans) eren dialectes del PROVENZAL i la seua afinitat en la Llengua Valenciana, plenament configurada i estructurada des de finals del Sigle XIV , es la d´haver eixit del trencament del LLATÍ , la mare de totes del llengues romances.

4. Per supost qu´el problema de SUPLANTACIÓ que té la LLENGUA VALENCIANA pel dialecte barceloní es un problema ECONOMIC i POLITIC creat per la casta feudal nazi_onalista catalana que vol enriquir-se a costa de la bojaca dels valencianet panolis : les cifres estan publicades. L a SUPLANTACIÓ de la Llengua Valenciana (=subnormalització del barceloní ) li reporta al negoci de la casta feudal catalana : 53.000 millons de pesetes /any en llibres de text, lecturetes, diccionaris, enciclopedies, etc.. i en puestos de treball que s´en van a Catalonia ......

5. El meu professor d´Historia Antiga i Medieval , Antonio Ubieto Arteta sempre nos dia en classe : “ El nazi_onalismo vasco y catalán lleva dos siglos enriqueciéndose e industrializándose a base de empobrecer y desindustrializar el resto de España. Y , no se olviden, que cuando estén bien gordos y bien henchidos, buscarán la secesión” . Don Antonio , un aragonés archivero major de la Corona de Aragó , va ser profétic. I ,ademés, va ser perseguit i amenaçat de mort pel terrorisme catalá perque , sent una rata d´archiu , va tombar, documentadament totes les falses tesis de la repoblació del Regne de Valencia demostrant qu´els MarcaHispanistes ( futurs cataláns) apenes varen vindre a la Conquesta del Regne de Valencia : eren menys de 1000 i , ademés, eren analfabets la majoria . MAI varen portar ninguna llengua perque en aquell moment ni existía com a tal:parlaven dialectes del PROVENZAL. Esta investigació la pot llegir en detall en qualsevol dels meus dos llibres. I yo ho vaig viure .

6. Resulta prou indigne les actituts agenollades de sumisió e indignitat d´una bona colla de valencianets panolis encantats d´enriquir els negocis de una deretona nazi_onalista catalana , acomplexada i avarienta que , des de fa molt segles vol ser lo que mai ha segut : ni Regne , ni llengua, ni bandera . Perque .... supose que sap vosté que la bandera cuatribarrada de Aragó , els cataláns li la varen furtar a Arago i , juridicament, no va ser fins a 1976 que Jordi Pujol, aprofitan-se , com sempre, de la situació li va arrancar al rey Juan Carlos I el document autorisant a Cataluña a utilisar la Cuatribarrada aragonesa . Fins a aquell moment la bandera catalana era la bermella de Santa Eulalia que (si no l´han llevat) estava en una d e les capelletes de la Catedral de Barcelona . Un atra mentira més de les moltes que fabrica el nazi_onalisme catalaní . Com lo de la llengua.


Millor ilustra-se i culturisar-se llegint els dos llibres que he dedicat als meus alumnes : descobrirá coses que l´enfuriarán . Contra l´avaricia imperialista dels suplantadors, per supost.

ALL THE BEST
TERESA
2008-06-21 14:23:54
Responder
Anónimo escribió: Re: SELECTIVITAT ...¿ per a valencianets pano (Puntuación 3)
ANONIMO DE LO REGNE de VALENCIA

Moltes gracies Anonimo de LO REGNE DE VALENCIA , estic d´accort en que traure a la llum tot lo que yo estic publicant es la millor ferramenta per a combatre les mentires de la Gran Multinacional Editora Catalana i de la acomplexada neo -casta feudal catalana , totalitaria, avarienta i antidemocrática que vol destruirn-nos com a poble i engolir-nos.

Pero necesitem moure a la gent jove valencianista i animar-los a llegir tot açó de Internet . INTERNET es la gran ferramenta perque la casta catalaní ya NO te el monopoli de la informació, afortunadament . I yo continuaré en la lluita, per supost.

ALL THE BEST
TERESA
2008-06-21 14:26:59
Responder
Anónimo escribió: Re: SELECTIVITAT ...¿ per a valencianets pano (Puntuación 3)
clar que si Teresa, mosatros els jovens te lleggim i deprenem en tots els teus artículs i llibres. Continua lluitant per la nostra terra i la nostra llengua valenciana.

SEMPRE VALENCIANS, VIXCA LA LLENGUA VALENCIANA
2008-06-23 10:52:52
Responder
Anónimo escribió: Re: SELECTIVITAT ...¿ per a valencianets pano (Puntuación 3)

Gracies a tu , “clever boy”, de la joventut valenciana que, com molts dels meus inligents alumnes (als que está dirigida esta web) mai es convertirán en els “useful idiots” (=tontos útiles, Lenin dixit) dels soterrats interessos de la casta nazi_onalfasciste catalaní , que son doble:
a)destruir al Poble Valencià i les seues senyes d´identitat (Lengua Valenciana, Senyera, cultura e historia)

b) degradar-vos /converti-vos en “nazi_catalanets de 4ª” , al sevici del seus interessos economics, SEMPRE ( torne a recordar que es un negoci editorial de més de 53.000 millons de pesetes anuals que s´en van cap a Catalaunya en jocs de treball i lucre economic) .

Les paraules del profesor de la Universita E.García-Gómez (Univ. de Valencia) ho confirmen: “la reunificación de la lengua (valenciana) con el catalán, suponiendo que alguna vez haya estado unida, beneficia esencialemente al sector editorial (catalán), que reduce sus costes en la misma proporción que incrementa sus beneficios. No es lo mismo hacer una tirada de mil ejemplares en versión catalana y otros mil en versión valenciana, que imprimir dos mil en versión única para su distribución por todo el mundo, incluyendo Valencia.” (“El valenciano entre rejas”. LV 15.02.06).

Eixa es la “authentic” tramoya pseudolingüística que n´hi ha montada.

Gracies per el teu comentari
TERESA

2008-06-23 12:14:44
Responder
No se permiten comentarios Anónimos, Regístrese por favor
 
Enlaces Relacionados
 Más Acerca de General
 Noticias de teresa


Noticia más leída sobre General:
MARCA HISPANICA CATALANA y TRATADO de CORBEIL (1258)

Votos del Artículo
Puntuación Promedio: 2
votos: 4


Por favor quédate un segundo y vota por este artículo:

Excelente
Muy Bueno
Bueno
Regular
Malo


Opciones

 Versión Imprimible  Versión Imprimible

 Enviar a un Amigo  Enviar a un Amigo

Todos los logos y marcas son propiedad de sus respectivos dueños. Los comentarios son propiedad de quienes los escriban, lo demás 2002 por mi.
CronologĂ­a histĂłrica de la Lengua Valenciana
RACV , Real Academia

Puedes poner en tu web nuestras noticias usando el backend.php o ultramode.txt

Web de Teresa Puerto Ferre.:: fisubsilver shadow phpbb2 style by Daz :: PHP-Nuke theme by coldblooded (www.nukemods.com) ::